Gordijnen

Gordijn stoffen

Gordijnen kunnen worden gemaakt van vele soorten stoffen. De keuze van een stof, bepaald naast de uitstraling van de gordijnen ook de toetreding van daglicht. Het daglicht bepaald voor een groot deel de sfeer in een ruimte.

Lichtdoorlatend

Sommige stoffen, zoals vitrage of ausbrenners, laten het licht door. Tevens is het mogelijk om door de gordijnen naar binnen of naar buiten te kijken. Veel stoffen laten daarmee het licht binnen. Het licht bestaat uit meerdere soorten straling, zoals UV straling. Hierdoor is het mogelijk dat met het licht ook warmte binnen komt en dat het interieur kan verkleuren. TIP: Kies voor een gemetaliseerde vitrage stof of vitrage met speciale coating waardoor dit probleem minder optreed.

Verduisterend

Gordijnen kunnen uitgevoerd worden met zware verduisterende stoffen of kunnen met een verduisterende voering worden uitgevoerd, waarbij het daglicht niet door de gordijnen kan komen. Verduisterende gordijnen kunnen worden toegepast is slaapkamers, maar ook in kantoren of presentatieruimten.

Vitrage stoffen

Vitrage stoffen geven een rijke uitstraling aan een ruimte en zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Het verwerken van de vitrage stoffen kan op veel verschillende manieren.